fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Eseménynaptár

A kortárs zene napja - Elmarad!
A Kortárs zene napja is elmarad.
Az alábbiakban idézzük a rendezvény házigazdáit:
 
 
Tisztelt partnereink, kedves nézőink!
 
Halasztjuk a Csűrszínházi Napok idei rendezvényeit.
 
A koronavírus megfékezésére irányuló országos óvintézkedéseknek megfelelően kénytelenek vagyunk elhalasztani 2020-as Csűrszínházi évad júniusi és júliusi rendezvényét, ideértve az idei Csűrszínházi Napokat. Tesszük ezt akkor is, ha netán nyárára sikerül némiképpen kordába tartani a fertőzést és részlegesen, vagy teljesen feloldani a szükségállapotot. Hosszas mérlegelés után, többek között arra a következtetésre jutottunk, hogy a helyzet okozta gazdasági válság nemcsak a járvány idején, hanem leginkább azután is érinti a társulatokat, partnereinket. Valószínű, hogy számos olyan intézkedést kell majd meghozniuk, amely a fölösleges költségek lefaragásával járhat, de akár személyzeti átszervezésekre is sor kerülhet. Másodsorban a kiszállásokat fedező pályáztatók közül egyesek már most meghatározatlan időre felfüggesztették tevékenységüket, így bizonytalanokká váltak az átutalások, mások átcsoportosították a pénzösszegeket a jelenleg életbevágóan fontos egészségügyi rendszer működtetésére. Ilyen körülmények között a Mikházi Csűrszínházi Egyesületnek nem maradt biztos forrása a vendégelőadások fogadására. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a válság okozta munkanélküliség miatt megcsappant a családok jövedelme, így emiatt is kevesebb nézőre számíthatunk, ami jelentősen csökkenti a turnékkal, rendezvényszervezéssel járó kiadások fedezésének lehetőségét.
 
Mindezekért arra kényszerülünk, hogy a júniusra, illetve júliusra tervezett rendezvényeket, ideértve a Csűrszínházi Napokat is egy évvel, az az 2021-re halasszuk. Az augusztusra tervezett fontosabb rendezvényt, mint a tavaly már Hagyományok Háza által szervezet szabad egyetemet és a Maros Megyei Múzeum kezdeményezését, a Római fesztivált egyelőre nem mondjuk le. A vírushelyzet és az ezt illető országos döntések függvényében azonban fenntartjuk azt a jogot, hogy mindkét rendezvény időpontján változtassunk.
 
Felkérjük azokat a társulatokat, partnerszervezeteket, amelyekkel leegyeztettünk a 2020-as Csűrszínházi Napok programját – amely teljes mértékben összeállt – hogy a fertőzésveszély lejárta után, lehetőségek szerint biztosítsák számunkra ugyanazt a kínálatot. Természetesen a 2021-es program szervezésekor, a jövő év elején a már megbeszélt programokat illetően mindenkivel felvesszük a kapcsolatot és a feltételeket egyeztetjük a megváltozott körülményekhez. És ahogy lenni szokott, amennyiben nem sikerül az adott vendégelőadást elhozni Mikházára, nyitottak vagyunk tárgyalásokat folytatni azokkal, akik korábban, vagy még soha nem ajánlottak produkciót számunkra. És ugyanígy járunk el a társszervezeteinkkel is. Továbbra is szeretnénk önökkel együtt a hagyományossá vált, közkedvelt rendezvényeket megszervezni. Önökkel együtt továbbéltetni a Csűrszínházat.
 
A kedves közönséget arra kérjük, hogy megfelelő megértéssel és hozzáállással fogadja e kényszerült intézkedést. Továbbra is várjuk Mikházára, Önöket, hiszen csakis közösen tudjuk fenntartani, működtetni e különleges helyet, a Csűrszínházat. Reméljük, hogy a Maros Megyei Múzeum által szervezendő VIII. R Római fesztiválon és a Hagyományok Háza által vendégül látott Szabadegyetemen találkozhatunk a kedves közönséggel. Az erre vonatkozó esetleges programváltozást idejében közöljük.
 
A Mikházi Csűrszínházi Egyesület kuratóriuma nevében:
Szélyes Ferenc elnök, Szélyes Andrea-Natália gazdasági referens
Vajda György szervező
Hely Mikháza