fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Rockzenei producer oktatás a debreceni Rocksuliban

Ha tetszik a képzés jelentkezz ITT!!

„A zenei ötlettől a maszteringig”
Okleveles kurzus a debreceni Rocksuliban 2018/19-es tanévben

A kurzus két félévet foglal magában, októbertől májusig tart, azaz nyolc hònapon keresztül, kéthetenként négyórás vasárnapi csoportos foglalkozásokkal, összesen 64 óra terjedelemben.

Ezen felül résztvevőnként 3 órányi személyes konzultáció vehető igénybe a tanfolyam sikeres elvégzéséhez.

A kurzus nem korosztály függő, kb. 15 éves kortól bárki részére, Rocksulis tanulók, vagy más külsős, nem zenész érdeklődők számára is egyaránt javasolható.

A foglalkozások 4-8 fős csoportokban kerülnek megrendezésre a Rocksuli debreceni székhelyén található hangstúdióban. A kurzus stílus orientált, a rock (pop-rock, alternatív-rock, classic-rock, hard-rock és metál) zene különböző fajtái mentén, és a csoportban résztvevők érdeklődése alapján kerül kialakításra.

A gyakorlatok során lehetőség nyílik a tanulók saját zenéi felvételezésére, legyenek azok egyéni vagy éppen zenekari ötletek, meglevő dalok. A kurzust minden sikeresen elvégző tanuló saját demó zenével zárja az évet, ami egyben a vizsgaanyag is. Az oktatást olyan zenészeknek, énekeseknek vagy hangszeres tanulóknak javasoljuk, akik szeretnék elkészíteni saját kiadható vagy demó track-jeiket házi körülmények között, vagy olyan nem zenész de zenei érdeklődésűeknek, akik másoknak producerként, azaz kreatív zenei alkotótársként szeretnének bedolgozni, mintegy hozzáértéssel segíteni a zenék elkészítését és megjelenését.
 
A kurzus tartalmáról:

A kurzus nem csak segítséget, de konkrét utat mutat a házi (amatőr vagy félprofesszionális) zenekészítéshez. Elvezeti a diákokat a zenei ötlet produktummá formálásáig tartó úton, azaz a jogvédhető, feltölthető, kiadható zenei track-ig.

Az kurzus nem csak érinti de részletgazdag tudást és gyakorlatot ad a zenei számok komponálási és feltételezési módszereiről, eligazítja a résztvevőket a felvételezés és az azt követő (destruktív) szerkesztési folyamatokban, hangkeverési módszert tanít, majd megismerteti a házi digitális masztering folyamatokat is a résztvevőkkel.

Mindezt közérthetően, egyszerű nyelvezettel teszi, érthetővé téve az otthoni zenekészítés logikai rendjét és módszereit.

Tananyag tartalmak:
-Ableton Live szoftver és iPad pro stúdió ismertetése és használata a kurzus folyamán
-Akusztikai ismeretek
-Terem és szoba akusztika
-A hallás és az audio spektrum
-Produkciós fázisok
-Dob és MIDI programozás
-Felvételezési technikák, mikrofonok és mikrofonozás, jelkezelés
-Szerkesztési feladatok és módszerek (destruktív szerkesztés)
-Hangszínelés, dinamikai szabályozás, effekt kezelés, automatizálás
-Keverési és masztering technikák, beépülő modulok, hangkeverő eszközök

A kurzus elvégzéséhez javasolt otthoni technikai eszközök: Pc, Mac vagy laptop, egy, két vagy többsávos hangeszköz (audio interface), mikrofon, fejhallgató, monitor hangfalak.

A kurzus vezetőjéről:

Lovas András

Zenész, zeneszerző, multi-instrumentalista (keleti, Indiai hangszereket is beleértve) hangtechnikus, producer, zenei és zenetechnikai mentor, oktató, kurzusvezetô.

-8 éves korától kórusban énekel, 14 éves korától hangszeres előadó és stúdiózenész.
-Prima Primissima díjas (a Magyar Állami Népi Együttes társulatával 2007)
-Platinalemezes hangszeres szólista (Bagdi Bella zenekarával 2017)
-Többszörös nemzetközi díjazott a kreatív oktatás területén (SAE Awards for Creative Education)

Oktatói pályafutását 2004-ben kezdte a SAE (School of Audio Engineering) college-ben, majd saját iskolát alapítva (I Media International) hozta elsőként Magyarországra a csoportos Zenei Producer oktatást 2007-ben, olyan tanárokat és producereket nevelve ki, akik ma is a hazai zenei ipar élvonalában dolgoznak (pl: Bakonyi Bálint 1G school, Kovács Zoltán platinalemezes producer a Bagdi Bella társulattal, Komjáti Ádám a Hősök zenekarának producere, Dinnyés Gábor musicmonarchy.com, ...)

Több évig dolgozott Kaliforniában és Indiában is, így három földrészen több száz volt tanulójával ápol a mai napig is kreatív zenei kapcsolatokat. Számos külföldi és hazai előadóval és társulattal hangmesterként turnézott, készített lemezt, mint pl. a Meszecsinka, Sziámi, The Durgas, Korai Öröm, MÁNE (Magyar Állami Népi Együttes), Budapest Táncegyüttes (Zsuráfszki Zoltán vezetésével), és szólistaként fellépett olyan előadókkal mint pl. a NEO, Korai Öröm, Ági és a Fiúk, Tana Joom, Mantradal, ...

Olyan intézményekben és klubokban dolgozott hangmesterként mint a Hagyományok Háza, Fonó, Trafó, Riiif Röööf rock klub, és számos fesztiválon világszerte keverte a headliner zenekarokat.

A produceri kurzus az ország több pontján és klubjában, illetve külföldön is sikerrel zajlott már le, pl.: Budapest Hangforrás 1 studios, Hagyományok Háza, Ellátótér, Szimpla Kert, R33, Pro Musicals Studios India, MTV studios Sri Lanka, Moonstone studio California, Mosonmagyaróvár Hangforrás 2 studios, Pápa Nekem 8 klub, stb.

Ha tetszik a képzés jelentkezz ITT!!