fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Tóth Gábor (Debrecen)

Már 2 évesen megőrültem a kütyükért. A család kapott egy szalagos magnót, amin elkészíthettem életem első pár hangfelvételét.

 

(Akkoriban még nem volt 48kHz 16 bit stereo, és én sem voltam virtuóz zenész, csak gagyogtam - de azt olyan édesen...) 4 évesen kaptam egy orosz mini billentyűs "szintit" (két hangszínt tudott : tompa és éles), amin autodidakta módon az összes oviban énekelt dalt megtanultam. Így került sor 6 évesen az első profi felkérésre: - gyere má' a másik suliba, mer' ott van zene tagozat. Abban a reményben mondtam igent, hogy majd egyszer megalakul a Rocksuli, és addigra kitaposom az oda vezető ösvényt.

És ez így lett...
Közben kitanultam a zene több ágazatát is (furulya, citera, zongora, zeneelmélet, zeneszerzés), és kipróbáltam a klasszikus zenétől a metálig szinte mindent. 1999-ben lettem diplomás zenész, és ettől az évtől tanítok a Rocksuliban. Számomra ez az ideális munkahely: sulis hangulat (és nem iskolás), szabad órabeosztás, lehetőség az amúgy kissé szokatlan ötleteim megvalósítására, és a tény, hogy én vagyok a hivatalos magyar rock-billentyű tanárok 50%-a.
A Rocksuli mellett dolgozom még a budapesti Madách Színházban, ill. játszom a Heritage és az A.B.S. zenekarban.
Zenei ízlésem nem túl széles skálán mozog. Ettől függetlenül nyitott vagyok mindenre, aminek értelme van. Elsősorban a progresszív rock áll közel hozzám, kedvenc együttesem a YES. Példaképem a Yes ex-billentyűse, Rick Wakeman. (Túlzás nélkül állítom, hogy én vagyok a legnagyobb fanatikusa). Legnagyobb vágyam, hogy egyszer Wakeman is Toti-rajongó legyen.