fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Siklódi Béla (Marosvásárhely)

1974. szeptember 19. - én születtem Marosvásárhelyen. 

Óvódás koromban megismerkedtem a xilofonnal majd a fehér-fekete billentyűk varázsa a Marosvásárhelyi Művészeti Iskolába vezetett, ahol végleg eldőlt, hogy a zenész pályát választom.

Egyetemi tanulmányaimat a marosvásárhelyi Színművészeti és Zenepedagógiai Egyetem zenetanári szakán végeztem.

Tizenkét éves koromban alakult az első zenekarom a “Remény” keresztény ífiúsági zenekar, amelynek meghatározó stílusa a rock zene volt. Tizennyolc évesen megalakitottuk az “SZKP” nevü jazz-rock együttest, itt ismertem meg Zonda Attilát (akivel a későbbiekben több zenekarban is együtt játszottunk). Ebben a bandában kóstoltunk bele a saját dal komponálás izgalmaiba. Majd következett a “Good Times Band(cover) amelyben Asztalos Zsolt - al ismerkedhettem meg. 2005. - ben az Amerikai Egyesült Államokban a “Sunflower” zenekarral a Royal Princess hajón is felléphettem, ami egy külön élmény volt. Jelenlegi zenekarom az “Unikum-band” (cover) amelyben György Zsolt gitáros kollegámmal party és koncert meghívásokban veszünk részt.

 

Hogy miért szeretnék tanítani a Rocksuliban? Mert zenészként is egy meghatározó mérföldkő számomra ez a zenei stílus. Zenetanárként végre rock zenét is taníthatok!