fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Komódi Károly (Debrecen)

Komódi Károly vagyok. Debrecenben élek, dolgozom mint főállású zenész, énekes.


A Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán szereztem magánénekes és kamaraművész diplomát 1999-ben.
A Rocksuliban a kezdeti időkben már tanítottam egy évet valamikor a 90-es évek elején Tóth Ilona Csilla meghívására, ám akkor tanulmányaim miatt nem folytattam ezt a megbízatást. 
2001 óta ismét tanítok a suliban és örülök, hogy része lehetek ennek a nagyszerű dolognak. 
Az életemet a zene tölti ki. Gyerek korom óta énekelek. Több hangszeren játszom és több zenekart csinálok jelenleg is mint gitáros-énekes és dalszerző. Ilyen saját produkcióim a Karc (alternativ-rock) vagy a Kaiko (elektro) formációk.
Az elmúlt évek alatt sok tehetséges diákkal dolgoztam együtt. Énekelni mindenki szeret és én igyekszem a már meglévő tudást és karaktert tovább fejleszteni és nem megváltoztatni. Úgy gondolom, hogy minden tanítványom önmagát tanítja meg énekelni. Én lehetek a külső kontrol, hogy ez a fejlődés jó irányt vegyen. Az órákon nem csak az éneklést segítő légzés, beszéd és egyéb technikákat tanítok, hanem szó esik a színpadi kiállásról, mozgásról, közönség kezelésről, színpadi technikai ismeretekről, trükkökről.
Nagyon nagy előnyt jelent az, ha valaki már tanult valamilyen hangszert. Mindenkit arra bátorítok, hogy soha sem lehet elég korán kezdeni a zenélést.
Zeneileg eléggé minden evő vagyok. Természetesen nekem is vannak nagy favoritok, akik miatt elkezdtem zenével foglalkozni. Ezek nem irányadóak, de mindig új felfedezés, ha valamelyik diák véletlenül egy ilyen előadótól hoz dalt az órára.
Mivel Rocksuli és ez egy bemutatkozó iromány feléd kedves olvasó, ezért meg is említenék néhányat: David Bowie, Nine Inch Nails, The Gathering, Tom Waits, Led Zeppelin, Muse, Depeche Mode, Gary Numan, David Sylvian, Rolling Stones, Aerosmith, Buddy Guy, Guano Apes, Combichrist, Marilyn Manson, Ramstein, Placebo.