fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Koroknai Árpád (Debrecen)

2004-ben kerültem a Rocksuliba. Mindig is izgatott a dolog, de sokáig nem fért bele az időmbe.

Félévkor kezdtem el oktatni és emiatt nem is volt abban a pár hónapban sok tanítványom. Ez következő tanév elejére megváltozott. Rendszeres
en volt olyan, hogy két egymás utáni napon is 11-11 órát tanítottam. Ezt már egészségtelennek tartottam. Ráadásul ekkor kerültem be a Társulatba, ami miatt ki kellett hagynom egy teljes évet az oktatás terén. Sajnos most már maximum csak 3-4 tanítványt tudok vállalni, mert az időm nem enged többet. A Rocksuli nem hasonlítható más iskolákhoz. Teljesen máshogy közelít a tanulók felé. A klasszikus zenei képzésben a meghatározott tanrendtől nem térnek el, nos ilyen nálunk nincs. Nyílván van tanterv, amit az ember próbál követni, de ettől itt el lehet rugaszkodni. Itt a tanulók a rockzenén keresztül ismerkednek meg a szolfézs, vagy bármilyen hangszeres tudás vagy énektudás alapjaival. A szolfézst bemutatni egy rockszámon keresztül izgalmasabb. Persze a kettő nem zárja ki egymást, mivel több tanár klasszikus zenei képzést kapott. A Rocksuli akár a kőbányai zeneiskolára, akár a zeneakadémiára is kiváló ugródeszka lehet.