fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Kovács Judit (Debrecen)

Kovács Judit vagyok.
Debreceni születésűként, jelenleg a debreceni Kodály Kórus főállású énekese vagyok. Gyerekkorom óta életem része a zene, már általános iskolásként is zenetagozatos voltam.

1994-ben az Ady Endre Gimnázium dráma szakán végeztem, ahol a könnyűzene világában barangolhattam. 16 évesen bekerültem a Simonffy Emil Zeneiskola magánének szakára, ahol Ludmányné Ági néni kezdett el tanítani. Az érettségi után felvettek a Csokonai Színház kórusába, ahol 8 évet töltöttem, s itt közelebbről megismerhettem az opera, operett és musical műfajokat. Nagy élmény volt számomra ez az időszak, mert közvetlen tanulhattam, olykor neves művészektől. A színházi munka mellett elvégeztem a debreceni zenei konzervatórium magánének szakát Simon Katalin tanárnő szárnyai alatt, akinek a hangképzés alapjait mái napig is köszönhetem. 2004-ben befejeztem a magánének szakos tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Zeneművészeti karán.

2014 második második félévétől vagyok a Rocksuli tanári karának ideiglenes tagja, amire nagyon büszke vagyok, mert egy nagyszerű és lelkiismeretes csapat résztvevője lehetek.
Munkám során sokféle zenei stílus megtalált, szeretem a rockzenét, a jazzt, de a populárisabb zenékben érzem magam talán egy kicsit otthonosabban.

Ez a "munka", egy remek feladat számomra,hiszen nemcsak egy kihívás a különböző zenei stílusokban, hanem egy jó lehetőség találkozni olyan diákokkal, akikben él a tettvágy,hogy tanuljanak és szuper produkciókat hozzanak létre közösen.Nekünk tanároknak csak az a dolgunk, hogy megőrizzük a diákok zeneszeretetét, és a lehetőségeket kihozzuk belőlük, ami mindenkinél adva van.

Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy sosincs késő az énekléshez, mert a zene bennünk van és azt életre kell kelteni!

Az egész életünk egy "nagy utazás", ahogy Presser Pici bácsi mondaná, s ha valaki vállalkozik erre az utazásra és felszáll a suli "vonatára", akkor felejthetetlen élményekben lesz része egy nagyszerű tanári gárdával és rengeteg új baráttal.