fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Burzán János

A zene a 80-as években fertőzött meg mikor az egyetlen tévécsatornán hétvégi napokon magyar zenekarok koncertjeit adták le felvételről. Később láthattam éjszaka koncerteket a Pori Jazz fesztiválról, ahol már felléptek blueszenészek is.


Természetesen gitár kellett, ez sikerült is egy szegedi dobozgitár képében.
Rengeteg zenét hallgattam, elkezdődött a rockkal, ami mellett megjelent a blues-roc,- Chichago blues,Country blue,-folk blues. Ezzel le is ástam a gyökerekhez, megvolt az a zene, melyből minden későbbi született.
 
Megérkeztem a szájharmonikához is, melyet először állványra szerelve használtam a dalok színesítéséhez, majd levéve szólóhangszer lett. 
 
Sok névtelen formációban vettem részt, míg 1993-ban megalapítottam a Folken zenekart, melyben a harmonika mellett gitároztam, énekeltem és mandolinon játszottam. A zenekar érdekessége az volt, hogy az akkori magyar Blues- Boom idején country rockot játszottunk, saját dalokat magyar szöveggel.
 
A zenekar szétszéledése után 10 év következett aktív zenélés nélkül. Családot és egzisztenciát teremtettem két gyermekem van, élelmiszertechnológus-mérnök vagyok.
 
A zene nem hagyott nyugodni, esténként gyakoroltam, fújtam a herflit a klasszikus bluesokra, kísértem gitáron. Fejlesztettem a hangszerparkomat. 
 
2008-ban a Retronome zenekar tagja lettem. Jókedvű 3 évet töltöttem velük, de úgy éreztem nekem más irányba kell továbblépnem.
2011-ben A Nyughatatlan zenekarral dolgoztam, mellette saját műsoromat is játszottam.
 
2012 mozgalmas év volt, ekkor lettem a Rocksuli tanára és alapítottam meg a János Huba Group zenekart, melyben legnagyobb örömömre tanártársaim is játszanak. 
 
Örülök, hogy ebben a közösségben lehetek és a magam módján hozzájárulok a paletta színesítéséhez. Remélem még sokáig dolgozunk együtt.