fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Suba Sándor (Debrecen)

11-12 éves koromban kezdtem zenélni. Az első gitárórákat Bereczki Jánostól vettem, aki tangóharmonikás, de jól tudott gitározni is. Akkor még 20 Ft volt egy óra. Később a magam útját jártam, majd a zenei szakiskolát és a zeneművészeti főiskolát is elvégeztem.

Papp Sándornál, Papp Editnél és Szilágyi Sándornál tanultam klasszikus gitározni. Az akkori zenekarok közül a Beatles jelentette a legnagyobb zenekari és filmes élményt, illetve a Pink Floyd: Fal, de abszolút kedvenc zenekart nem tudok kiemelni. Sokféle műfajt kipróbáltam, a Camera 06 nevű zenekarommal a „Ki mit tud”-on léptünk fel, a Gitaro zenekarban fogyatékkal élő fiatalokkal feldolgozásokat játszottunk, és közel 10 évig tagja voltam a Debreceni Gitárkvartettnek is. A Sunday Moped nevű zenekarom 2003 óta létezik, mellyel jelenleg is koncertezünk. Inkább a jazz felé hajló énekcentrikus pop-rock és a klasszikus zene áll hozzám közelebb. Ez a korral is együtt jár; a nyugodtabb műfajokat kedvelem. Ennek megfelelően akusztikus, elektroakusztikus gitárt használok, keményebb rock műfajokat csak akkor játszok, ha a Rocksuliban a gyerekek azt szeretnének tanulni.