fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Zurbó Zoltán (Debrecen)

Körülbelül 14 évesen fertőződtem meg a zenével (kezdetben még a zongora, szinti érdekelt), de 16 évesen a Metallica és egyebek hallgatása közben egyre jobban kezdett megtetszeni a gitár hangja.

A szüleim hívták fel a figyelmemet a Rocksulira, mert látták, hogy ez nem egy gyors lefolyású dolog nálam. 1999-ben iratkoztam be Suba Sándorhoz és 3 évig tanultam nála, majd Bálint Ádámnál nyertem betekintést a klasszikus gitározás világába. Nagy hatással voltak és vannak rám a mai napig Dimebag Darrell, Zakk Wylde, John Petrucci, Kirk Hammett, Rob Flynt, Tony Iommi, Gary Moore, a magyar zsenik közül egyértelműen Tátrai Tibuszt emelném ki, akivel már volt szerencsém együtt játszani. De azt hiszem a legnagyobb hatással a folyamatosan mellettem, velem játszó zenészek vannak. Nem lennék most itt, ha nem álltak volna végig mellettem a szüleim, akik 10 éve egyetlen Rocksuli bulit sem hagytak ki. 2002-ben Suba Sándor és Vincze Béla felkérésére lettem a tanári kar büszke tagja. Sokat tanultam a szakmáról, az emberekről. Hálás vagyok, mert a tanítás állandó fejlődésre, a látómezőm tágítására késztetett. A suli emellett rengeteg barátot és egy laza légkörű (de szigorú erkölcsű) munkahelyet adott. Minden koncert nagyon nagy élmény és minden nap tartogat vidámságot. Rengeteg emlékkel gazdagított a finnországi zenei tábor, vagy a Hair Project. Szeretem a félévenkénti csapatépítő tréningeket a tanári karral. Első zenekari próbálkozásunk 2000-ben volt, majd a Scrag és a Smileland következett. Egy hosszabb kihagyás után a Benzinben gitároztam, ahol 3 év alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, amit remélem kamatoztathatok a későbbiekben. Jelenleg egy új zenekaron dolgozunk fiatal barátaimmal és úgy tűnik egy nagyon izmos kis felállást sikerült összehozni. Bizakodó vagyok.