fbpx

A Rocksuli böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Tóth Balázs (Debrecen)

8 éve vettem először gitárt a kezembe 6 év trombita tanulás után. Még mindig élénken él bennem a kép, ahogy Jan Garbarek szaxofon dallamait próbálom kicsalni a gitáromból.

Talán akkor érintett meg először az improvizálás, a zenei szabadság varázsa. Sokáig bluest, rockot és metált gitároztam, rengeteg zenekar és zenész volt rám hatással. Jó pár tanárnál megfordultam az évek során, közülük mégis kiemelném Ézsiás János kollégámat valamint Juhász Gábor és Fiák Tibor jazzgitár művészeket.

Az első komolyabb zenekarom a Blackjack nevű rock banda volt, ahol sok tapasztalatot szereztem és végre megismerkedtem a világot jelentő deszkákkal is. 2010-ben megismerkedtem a jazz és a fúziós zenével ami teljesen magával ragadott, Allan Holdsworth és Greg howe a mai napig a legnagyobb példaképeim. Megalapítottam a Fusion Star zenekart ami a kezdeti próbálkozások után jazz kvintetté nőtte ki magát Dulichár Gábor zongoraművész közreműködésével. 2012-ben beválogattak a Hágai jazz konzervatórium felvételizői közé ami (habár sajnos nem nyertem felvételt) hatalmas élmény volt a számomra. A 2013-as év rengeteg meglepetést tartogatott a számomra, bekerültem a Rocksuli tanári karába és az aktívan koncertező Jazz Five zenakarba is.