A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

R.Ö.N.K.

A R.Ö.N.K. (Rocksulis Önkéntes Klub)

A Rocksuliban az elmúlt 20 év során sok önkéntes segítette és segíti a mai napig is az egyesület munkáját.

Az iskola legelső és legtapasztaltabb önkéntesét talán senkinek nem kell bemutatnom: ő nem más, mint a Rocksuli atyja, Vincze Béla. Biztosan sokan megmosolyogják e sorokat, de vitathatatlan tény, hogy a „mi Bélánk” önfeláldozó és kitartó önkéntes munkája nélkül nem lenne Rocksuli.

Külön említést érdemel Smid Péter, Vincze Béla egykori barátja és kollégája. Sajnos ő már nem lehet köztünk, de emléke örökké összekovácsolódott a Rocksulival. Rengeteget küzdött azért, hogy intézményünk életben tudjon maradni a nehéz kezdetekkor. Talán erős hite volt az, ami nagyon sokat segített a Rocksulinak, illetve Vincze Bélának azokban az időkben.

Az elmúlt 10 évben szerencsére megsokszorozódott a lelkes önkéntesek száma. Jött Balogh Miklós Péter ”Golyó”, aki a Rocksuli honlapjának kivitelezésével és szerkesztésével, a vizsgakoncertek szervezésével és még sok más hasznos tevékenységével segíti az egyesületet. Aztán sorra jöttek a segítőkész, kreatív önkéntesek: az Ötlet Programos Piltman Balázs "Jimmy” és Osváth Rita, majd a kíváncsi rocksulis diákok: Maczó Niki, Seres Dóri, Udvarhelyi Blanka, Zabán Tomi, Fodor Balázs, Pesti Viki, Györki Szilvi, Pálmai Miki, Hornyák Niki és még sokan mások…

Persze a rocksulis tanárok közül is kiemelnék pár nevet, hiszen ők a tanórákon kívül is tevékenyen vesznek részt az egyesület életében: Tóth Ilona Csilla, Zurbó Zoli.

Lehetőségünk nyílt E.V.S. önkéntesek fogadására is. Ronnie (Hollandia), Attila (Románia) és Petar (Szerbia) is igazán jól beilleszkedett a sok „régi motoros” közé.

Ahogy egyre többen és többen lettünk, magától értetődött a csapattá válás, az önszerveződés. A közös célt nem volt nehéz kitalálnunk, hiszen már addig is mind azon fáradoztunk, hogy a Rocksuli minél jobban, színesebben működjön, és a kis közösségi terünket minél érdekesebbé tegyük az oda látogatók számára. Így 2009 februárjában az akkori önkéntesekkel elutaztunk Bárándra egy kis csapatépítésre és közös ötletelésre. Ekkor alakult meg hivatalosan a R.Ö.N.K.. A csapatmunka eredménye pedig a Fiatalok Lendületben Program nyertes pályázata lett, mely segítségével létrejött a Felkelő Nap Háza néven ismert programsorozat. A havonta két koncert, egy filmklub, egy teaház és egy kiállítás megszervezése és lebonyolítása, és a Basszus Magazin szerkesztése mellett szerencsére sok más érdekes dologban is kipróbálhatjuk magunkat. Segédkeztünk a Kelet Underground tehetségkutatón, részt vettünk az Amber is the colour nemzetközi szemináriumokon és sokunknak lehetőségünk nyílt arra is, hogy külföldön (Franciaország, Anglia, Ausztria…) képviselhessük az egyesületet. A Fiatalok Lendületben Program újabb nyertes pályázatával, a “Névjegy” programunkkal még jobban megerősítettük csapatunkat: lett logónk, és különböző témájú képzéseken vettünk részt, hogy segíthessük a Rocksuli szakmai munkáját.
Mivel a Rocksuli 2011 szeptemberében új helyre, a debreceni Ifjúsági Házba költözött, egy közösségi felmérést indítottunk el, hogy megismerjük a lakókörnyezet igényeit.

Mondanom sem kell, hogy a jövőben is szeretnénk folytatni, illetve tökéletesíteni, színesíteni eddigi tevékenységeinket, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy megvalósítsuk önmagunkat, tanuljunk, tapasztaljunk. Célunk, hogy minél több fiatallal megismertessük programjainkat és ezáltal az önkéntes munkát is. A R.Ö.N.K. bárki számára nyitva áll, várunk szeretettel!