A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Tarka-Barka Kézműves Műhely

A Más-Mozaik Egyesület már több éve együttműködik a Tarka - Barka Kézműves Műhelyekkel.

Az Ifjúsági Ház I. emeletén található fafaragó, kosárfonó, nemezes- és szövőműhelyek, illetve a fazekas műhely, ahova tanulni is járnak. Itt jól érzik magukat, a nyugalom szigetének tekintik a munka és iskola után. Gyönyörű alkotások születnek az itt töltött délutánok alatt, amelyekben nagyon sok munka, türelem és fantázia rejtőzik.  Szerencsére már több rocksulis diák is felfedezte már ezt a kuckót. Dísztárgyak mellett használati edények is készülnek, amelyeken érezhető, hogy azok különleges, személyre szóló ajándékok, amit egy ember a két kezével készített.

A fazekas műhely mellett nemezelésre - szövésre is van lehetőség, aki ellátogat a kézműves műhelyekbe. Itt is szép számmal vannak érdeklődő fiatalok, akik a szövés titkaira kíváncsiak. Ezeknek az embereknek nyitnak teret, hogy megismerkedjenek, s ha akarják, meg is tanulják a mesterségek alapjait. Első hallásra furcsa lehet, hogy a Rocksuli meg a műhelyek hogyan férnek meg egymás mellett, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy jól együttműködhet a rockzenész és kézműves