A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.

Rocksuli, ahol az értékek találkoznak!     Debrecen - Budapest - Cegléd - Marosvásárhely

Oktatás

A Rocksuliban az oktatás féléves rendszerű, így hasonló a hagyományos iskolákhoz. A foglalkozások egyénileg (45 perces órákban) vagy kis csoportokban (60 perces órákban), heti egy alkalommal vannak. Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy az órán megszerzett ismereteket zenekari gyakorlat formájában ki is próbálhassa mindenki, aki elsajátította a szükséges alapokat. A rockzene alapfokú oktatása az alábbi tanszakokon történik: ének, gitár, basszusgitár, billentyű, dob és ütős hangszerek.

Lényeges szempont, hogy a jelentkezésnek nincs feltétele, vagyis nincs korhatár, bárki beiratkozhat, kezdő, haladó és fogyatékkal élők is tanulhatnak nálunk zenélni. A tanítás szeptember közepétől június közepéig tart. Az oktatás az iskola felszerelésein történik, ezen kívül az oktatóanyagot is biztosítjuk, de lehetőség van a tanulók által hozott zenék feldolgozására, megtanulására is. Bizonyos hangszerek esetében kölcsönzési vagy gyakorlási lehetőséget biztosítunk. A tanárok sok éves tanítási gyakorlattal és több éves zenei tapasztalattal rendelkeznek, illetve zenei tanulmányokat folytattak.

Az iskolán belül szervezünk olyan alkalmi zenekarokat, amelyek megtanulnak előadni valamilyen számot, amit a hangszeres órán ők vagy a tanár választottak. Ezeket a produkciókat a félévi, illetve az év végi koncerteken bemutatják, nagy felszereléssel, nagy színpadon, ahol mindenki felléphet, és amire minden ismerős meghívható. Gyakran előfordul, hogy tanár és diák együtt szerepel, illetve olyan neves meghívott zenészekkel is játszhatnak együtt, akik a magyar rockzene élvonalába tartoznak. Eddigi ”zenésztársaink” voltak, a teljesség igénye nélkül: Cserháti István „Pityi”, Tátrai Tibor, Lukács László, Fejes Tamás, Kowalsky, Hobo, Jamie Winchester, D. Nagy Lajos, Cipő, Takáts Tamás, Kalapács József, Laár András és Beck Zoli.

A Rocksuli népszerűségét mutatja, hogy évről évre több száz diák zenél az iskolában és tölti hasznosan a szabadidejét.